Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ju tystare du är desto mer kan du höra

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Att man kan höra mer om man är tystare är kanske självklart. Men inte för alla.

Är du ute i naturen och är tystare hör, och ser, du förmodligen mer fåglar, insekter och djur.

Pratar du lite mindre och lyssnar lite mer kan du lära dig mer och kanske få mer förståelse för och inblick i hur andra har det.

och så vidare

Lära av andra och låta andra uttrycka sig

Det här är ingen nyhet men ändå tänkvärt. Både för att lyssna mer själv men också för att ge andra chansen att uttrycka sig.

Höra ljuden i naturen

Ute i naturen är det här också intressant. Om man inte för oljud hör man mer av naturen. Om man inte har lurar i öronen hör man mer osv. Tänker på det då och då. Ett exempel när jag tog kvasten eller snöskyffeln en tidig morgon i månskenet och tog bort lite snö ned till bilen samtidigt jag hörde en Kattuglas hoande nära. Det hade jag inte hört om jag istället haft en snöslunga. Samma när det gäller vedhantering, står man vid en gnisslande vedklyv eller brummande motorsåg hör man inte mycket av naturen jämfört med yxa och handsåg. Liknande tankar kan man såklart ha med andra ljudföroreningar så som moped jämfört med cykel, kajak jämfört med jetski &b motorbåt, segelbåt jämfört med motordito, turskidor jämfört med gnisslande liftåkning, snöskoter jämfört med tyst hundspann osv.

The quieter you become, the more you can hear
The quieter you become, the more you can hear

Lämna ett svar